Informatii utile

Istoricul robinetilor industriali

Este cunoscut faptul ca numeroase culturi antice utilizau valve si robineti primitivi pentru a devia fluxul de apa pentru uz agricol si consumul public. Dezvoltari ulterioare au avut loc in Renastere, cand Leonardo da Vinci a proiectat canale si sisteme hidraulice care aveau supape incorporate. Productia de robineti industriali a luat avant odata cu introducerea pe piata a motorului cu abur industrial.

Pe masura ce revolutia industriala si-a continuat avantul, domeniul de aplicare al robinetilor s-a extins. Astfel, a facut posibila utilizarea lor in domenii din ce in ce mai diverse. Robinetii cu sfert de tura au fost dezvoltati in anul 1920, fiind urmati de supapa de diafragma in anul 1940. In zilele noastre robinetii industriali sunt dispozitive proiectate pentru a regla debitul de gaz, lichid sau material uscat printr-o conducta sau un jgheab.

Robineti industriali : istoric

Supapele robinetilor nu reglementeaza doar fluxul de material, ci si viteza, volumul, presiunea si directia acestuia. Producatorii de robineti industriali atesta ca acestia sunt elemente indispensabile in societatea nostra. Acestia sunt necesari in toate procesele de fabricatie si in fiecare sistem de productie si furnizare a energiei.

Robinetii sunt realizati dintr-o varietate de materiale, precum alama, bronz, fier, otel si alte aliaje. Acestia pot varia in marime de la o fractiune de centimetru la mai mult de cativa metri in diametru. Acestia pot avea presiuni ce variaza de la un vid pana la 20.000 de livre pe inch patrat. Temperaturile suportate de robinetii industriali sunt si ele variabile, de la criogenice la mai mult de 850 de grade Celsius.

Exista o tendinta in curs de desfasurare in industria productiei de robineti industriali pentru productia de robineti pneumatici, solenoizi, electrici, hidraulici sau cu mecanisme digitale. Acestia se utilizeaza in medii izolate sau periculoase cum ar fi conductele de petrol in Antarctica sau in cadrul centralelor nucleare. In productia, cercetarea, proiectarea si testarea de robineti se utilizeaza numai echipamente high-tech, in vederea obtinerii de rezultate conform normelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *