Informatii utile

Utilizarea si productia de robineti industriali

Robinetii industriali sunt dispozitive mecanice care ajuta la reducerea sau controlul fluxului de lichid, ameliorand, in acelasi timp, presiunea prin sistemul de conducte. Ei sunt una dintre componentele esentiale ale tuturor industriilor tehnologice si de productie, datorita industrializarii rapide. Corespunzator cererii sau scopului respectiv, aceste componente sunt produse in conformitate cu diferite principii de proiectare in cea mai diversa gama de dimensiuni. Orice tip de robineti industriali au devenit o parte esentiala a obiectivelor comerciale, industriale si chiar rezidentiale.

Robinetii joaca un rol esential in viata noastra privata, insa acestia au o utilizare la o scara mult mai larga. Conductele si tevile sunt necesare atunci cand vine vorba de productia si transportul de gaze naturale. Practic, toate domeniile industriei, de la medicina la tratarea apei sau transportul de gaze naturale au nevoie de robineti industriali. Numeorase supape si flapsuri sunt necesare pentru a transporta aceste substante in aplicatiile necesare. Alti robineti joaca un rol de siguranta. Versiunile cu magneti sunt utilizate in industrie intr-o gama variata de aplicatii, de exemplu in functionarea cilindrilor sau ejectoarelor. Alti robineti sunt utilizati in sarcinile de aerare sau pentru dozarea si umplerea cu diferite fluide.

Utilizarea si productia de robineti industriali

Robinetii trebuie sa functioneze in conditii de siguranta si in multe cazuri trebuie sa faca asta in conformitate cu cele mai stricte conditii de functionare. Acestia trebuie sa reziste la conditii de stres si presiune, la temperaturi extreme si la medii agresive si corozive. Centralele electrice, de exemplu, contin zone unde supapele sunt expuse la presiuni mai mari de 400 de bari si temperaturi de 650 de grade.

Producatorii de robineti industriali se confrunta cu sarcina de a dezvolta solutii constructive pentru cerintele in continua crestere. Deoarece produsele din industria de accesorii si robineti sunt necesare in practic toate domeniile vietii, activitatea din domeniul cercetarii si dezvoltarii de robineti e in mare parte interdisciplinara. Este nevoie de cunostinte in materie de tehnologia materialelor, mecanica fluidelor, turnatorie, tehnologia sistemelor de actionare si chiar tehnologii bio-medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *